Bugün, her yerde pasif gelir bombardımanı yapma hayali – anında zenginlik vaat eden Facebook Reklamları. Instagram influencer’ları bazı yeni stratejiler geliştiriyor. Garajında ​​üstsüz bir adamın olduğu YouTube reklamları, Shopify’da milyonlar kazanma konusunda saçma sapan şeyler söylüyor.

Eskiyor.

Tüm bu vaatlerle, hepimizin zengin olacağımızı, bir adada bir yerlerde yaşayacağımızı düşünürdünüz – Mai Thais’i içeriz ve telefonlarımıza bakar, gülümser ve banka hesaplarımızın büyümesini izleriz.

Gerçek şu ki, işe yarayabilecek çok sayıda pasif gelir fikri varken, insanların% 95’inden fazlası başarısız olacak. Neden?

Birincisi, bunu yapmak için gereken iş miktarını anlamıyorlar.

Bu blogu 16 ayda 80.000 $ / ay kazanacak şekilde oluşturdum , ancak oraya ulaşmak için haftada 100+ saatten fazla çalışmam gerekti.

Ayrıca, pek çok insan (kendi hataları olmaksızın) bunun çalışmasını sağlayacak dijital pazarlama bilgisinden yoksundur .

Pasif gelir için dijital bir işletme kurarken, genellikle üç şeyden birini satarsınız:

  • Kendi ürünleriniz (e-ticaret).
  • Başkasının ürünleri (bağlı kuruluş pazarlaması).
  • Zamanınız (koçluk ve danışmanlık).

Bu kılavuzda, çevrimiçi para kazanmak için (ne satıyor olursanız olun) izlemeniz gereken üç temel ilkeyi ele alacağız .

Ayrıca bu yıl işe yarayan en iyi beş pasif gelir fikrini ve stratejisini ele alacağız .

Başlayalım.

Pasif Gelir nedir?

Pasif gelir , tanımı gereği, aktif olarak dahil olmadığınız bir ortaklıktan, girişimden veya kiralık mülkten para kazanmaktır.

Bununla birlikte, tanım yıllar içinde çok az çaba gerektiren veya hiç çaba gerektirmeyen çevrimiçi olarak kazanılan parayı içerecek şekilde değişmiştir.

Örneğin, temettüler ve faiz (portföy geliri) pasif gelir olarak kabul edilir.

Daha gevşek tanımıyla, pasif gelir, bu blog aracılığıyla kazanılan satış ortaklığı pazarlama geliri gibi bir şey de olabilir – önceden çok fazla iş koyarken, artık bunu yapmak için aktif olarak hiçbir şey yapmam gerekmiyor.

4-Saat Workweek Tim Ferriss tarafından ana akım içine bu fikri tahrikli, ve Pat Flynn Akıllı Pasif Gelir daha da yükselmiş.

En İyi Pasif Gelir Fikirleri Nelerdir?

Günümüzde pek çok kişi pasif gelir dendiğinde aklına dijital girişimcilik geliyor: dijital ürünler satmak, bağlı kuruluş pazarlaması, çevrimiçi kurslar, Google AdSense, e-Kitap satmak vb.

Gayrimenkul yatırımı, lisanslama ve borsadan temettü gibi pasif gelire giden geleneksel yollar da vardır.

Bu kılavuzda ikisini de ele alacağız.

İşte bu yıl deneyebileceğim en iyi pasif gelir fikirlerim ve stratejilerim.

1. Doğru Şekilde Blog (veya Çevrimiçi İş) Başlatın.

Bu rehbere blog yazarak başlıyorum çünkü deneyimlerime dayanarak pasif gelir elde etmenin 1 numaralı yolu olduğuna inanıyorum.

Blogum, 2020’de% 90 kar marjı ve reklama 0 $ harcanarak 7 basamaklı olma yolunda ilerliyor.

Bu, en pasif çevrimiçi işletme türüdür çünkü gelir üç pasif gelir akışından gelir:

  • Satış ortağı geliri: Okuyucular bağlı kuruluş bağlantılarımdan birini tıkladığında ve bir şirketten bir ürün satın aldığında oluşturduğum komisyonlar.
  • Reklam geliri: Aylık olarak ödeme yapan medikal reklamlar.
  • Dijital ürün satışları: İndirilen ve kargo gerektirmeyen ücretli ürünler.

Peki nasıl başlayacaksınız?

Bir blog başlatmayı düşündüğünüzde , kendinizden bir tutku seçip içerik yazmaya başlayabilirsiniz.

Bununla birlikte, günümüzün modern blogculuğu mutlaka yazmakla ilgili değildir – blogunuzu bir işletme gibi yürütmekle ilgilidir.

Açıklamama izin ver.

Blog yazmaktan pasif bir gelir elde etmek için, zihinsel olarak sadece bir blogger olmaktan işletme sahibi olmaya geçiş yapmanız gerekir.

Bu psikolojik değişim, olayları farklı bir perspektiften görmenizi sağlar – bir hobi olarak blog yazmıyorsunuz, ancak blogunuzu çevrimiçi bir işletme olarak ölçeklendirmek için sistemler oluşturuyorsunuz.

Öncelikle, blogunuzun yaşam döngüsüne ve yaşına bağlı olarak bir blogdan para kazanmanın doğru yollarını anlamanız gerekir .

Tüm derinlemesine stratejilerimi 15.000’den fazla kelimemde, karlı bir blog başlatmak için nihai rehberimde okuyabilirsiniz .

Blogcular Neden Başarısız Oluyor?

Birçok blogcuların % 95’i başarısız .

Birçok “uzman”, blog yazarlarının yeterince tutkulu olmadıkları veya yazılarıyla tutarlı kalamadıkları için başarısız olduklarını iddia ediyor.

Durum bu değil.

Gerçek şu ki: blog yazarlarının% 95’i başarısız oluyor çünkü bunu karlı hale getiremiyorlar.

Pek çok şeye tutkuluyum – koşma, astronomi, fantezi futbol, ​​Breaking Bad, kişisel gelişim – ama bu konular hakkında yıllarca yazmak zorunda kalsaydım ve hiç kuruş yapmazsam, zamanın % 100’ünü bırakırdım.

Peki karlı bir blog nasıl oluşturulur?

Geliri Dikkate Alınarak Blogunuzun Nişini Seçin.

Çoğu blogcu akılda bir tutku ile başlar, yıllarca tutkuyla yazar, ancak blog yazarından kârlı blog yazarına nasıl geçileceğini bilmiyor. Gelir, “bir gün” hesaplanmak üzere arka plana atılır.

Bunun yerine, ilk günden itibaren planlanması gerekir.

Bu faktör niş seçimini nasıl etkiler?

Bu örneği ele alalım.

Diyelim ki öğretim konusunda tutkuluysunuz ve üniversite öğrencileri için üretkenlik ve zaman yönetimi hakkında bir blog başlatıyorsunuz.

Sadece niş site fikrinizi gelir potansiyeli yerine tutkulara göre seçtiniz.

Üniversite seyircisi en kazançlı olanı değildir. Üniversitedeyken banka hesabımda 100 doların üzerinde olduğu için şanslıydım. Bir blog yazarının dijital ürününden çok bira satın almakla ilgileniyordum.

Ancak nişinizi biraz değiştirirseniz çok daha kazançlı bir kitleye ulaşabilirsiniz.

Üniversite öğrencileri için ipuçları yerine, bunun yerine öğrenim yönetim sistemlerine ve üniversitelerin kendileri için ipuçlarına odaklanırsanız ne olur?

Burada, üniversite öğrencilerine satmak yerine, profesörlere ve yöneticilere satış yapıyorsunuz ve şu yollarla para kazanabilirsiniz:

  • Bağlı kuruluş pazarlaması: En iyi öğrenim yönetimi sistemleri veya video konferans yazılımı hakkında yazın .
  • Danışmanlık: e-Öğrenim uzmanı olarak zamanınızı harcayın.

Her iki yaklaşımla da içerik benzerdir, ancak bir hedef kitlenin çözmekte olduğunuz çözümlere harcayabileceği çok daha fazla para vardır.

Anahtar Kelime Araştırması

Bir sonraki adım, insanların yazdıklarınızı arayıp aramadığını belirlemektir.

Nişinizin pazar talebine ihtiyacı var ve bu, anahtar kelime araştırmasıyla keşfedilir.

Anahtar kelime araştırmanızın yürütülmesi için harika bir araç Ahrefs’tir .

Anahtar kelime araçlarıyla, farklı anahtar kelime fikirleri arayabilir ve insanların bunları Google’da her ay kaç kez aradığını görebilirsiniz.

Ayrıca anahtar kelime zorluğunu da görüntüleyebilirsiniz.

Bu puan, o anahtar kelime için 0 ile 100 arasında bir ölçekte göreceli rekabeti gösterir. Zorluk puanı 50’nin altında olan anahtar kelimeleri bulmaya çalışın.

Genel olarak, blogunuzun nişinin pazar talebini ve uygulanabilirliğini araştırmak için izlenecek ana ölçümler şunlardır:

  • Anahtar kelime için aylık aramalar 1.000’in üzerinde olmalıdır.
  • Anahtar kelimelerin anahtar kelime zorluğu 50’den az olmalıdır.
  • İlk sayfanın arama motoru sonuçlarında, Etki Alanı Derecelendirmesi (DR) 50’nin altında olan bir web sitesi olmalıdır.
  • En iyi 5 arama motoru sonucu son altı ayda biraz değişmiş olmalı.

Bir başka harika SEO aracı GrowthBar’dır. Bu, Google’da arama yaparken tüm anahtar kelime araştırmanızı gerçekleştirmenize olanak sağlar. 

GrowthBar

Diğer Blogcularla İlişkiler Kurun.

Blogunuzun nişini seçtikten sonra , blogunuzu Bluehost ve WordPress ile başlatın, odaklanmanız gereken en büyük şey gerçek dünya ilişkileridir.

İlk beş blog yazınızı oluşturun ve yazmayı bırakın.

Bunun yerine, geri bağlantılar ve konuk gönderme fırsatları elde etmek için diğer blog yazarlarıyla gerçek ilişkiler kurmaya odaklanın Konuk blog yazmanın önemi ve Etki Alanı Yetkilinizi oluşturmaya nasıl yardımcı olduğuna dair tam kılavuzumu okuyabilirsiniz .

Bu yaklaşım, blogumun ilk altı ayında 500’den fazla alandan 3.000’den fazla geri bağlantı elde etmeme yardımcı oldu.

Ayrıca değerli bağlantılar kurmayı hedeflediğimizi de unutmayın. Bu nedenle, bize geri bağlantı kurmak istediğimiz web sitesinin DA’sı da önemlidir.

Yazmaya daha az ve geri bağlantı oluşturmaya daha çok odaklanarak, arama motoru yetkisi oluşturabilir ve web sitenize daha fazla trafik çekebilirsiniz.

Web Sitenizden Para Kazanın.

Yeni blogunuzun ilk üç ayı boyunca, öncelikle blogunuzun Etki Alanı Yetkilisini oluşturmaya odaklanın. Bu yaklaşım, blogumun 90 günde ayda 0’dan 18.000’e ve 6 ayda 44.000’den fazla organik site ziyaretçisine ulaşmasına yardımcı oldu:

Organik Trafik 44k

Sonra bu sayı 11 ay içinde 125 binin üzerine çıktı:

Ve bundan kısa bir süre sonra 288 bin:

Sonuç olarak, bir web sitesi veya blog ile pasif gelir elde etmek için üç ana adımı izlemeniz gerekir:

  • Başlat: Kazançlı bir niş seçin, içeriğinizi oluşturun ve web sitenizi başlatın.
  • Büyütün: Arama motoru otoritenizi artırmak ve trafik elde etmek için web sitenize bağlantılar oluşturun.
  • Para kazanın: Trafiğinizden para kazanmak için web sitenize satış ortağı bağlantıları ve reklamlar ekleyin.

Herhangi bir blog yolculuğunun ilk adımı, bir alan adı ve WordPress barındırma almaktır.

Deneyimlerime göre, Bluehost ile ayda 2.95 $ ‘a gitmenizi tavsiye ederim . Bluehost , WordPress’te güvenli, güvenilir ve hızlı bir blog oluşturmak için gereken tüm özellikleri sunar.

Bağlantımla Bluehost ile ayda 2.95 $ (% 63 indirim) ile başlayabilirsiniz . 

Sonraki pasif gelir fikirlerine geçelim.

2. Çevrimiçi Kurs Başlatın.

Son beş yılda, eğitimin dijitalleşmesinde büyük bir değişim gördük. Ve sosyal mesafe ve e-Öğrenim hızla artarken, çevrimiçi kurslar oluşturmak ve satmak için harika bir zaman .

Bu pasif gelir fikri, yukarıdaki ile aynı başlatma, büyüme ve para kazanma ilkelerini takip eder, ancak ana para kazanma stratejisi olarak çevrimiçi kurslara dayanacaktır.

Paylaşacak derin bir bilgi birikiminiz varsa, insanlar sizi dinleyecek ve uzmanlığınız için para ödeyecek. Ve doktoraya ihtiyacın yok. çevrimiçi dersinize başlamak için – önem verdiğiniz bir konuda güçlü bir arka plan.

Ek olarak, öğrenciler akademik dersler ve makaleler konusunda kendilerine yardımcı olacak araçlar bile kullanıyorlar, bu nedenle çevrimiçi kursların yalnızca video dersleri olması gerekmez. Kurslar ayrıca çalışma sayfalarını, ev ödevlerini, kılavuzları ve yazılı eğitimleri içerebilir. Seçenekler sonsuzdur.

Kendinize sormanız gereken ilk soru şudur: “Kursum hangi sorunu çözüyor?”

İkinci soru şudur: “İnsanlar çözümüme para harcayacak mı?”

Eğer öyleyse, doğru yoldasınız.

Seçtiğiniz çevrimiçi kurs platformu, tüm eğitim sürecini yönetmenize izin vermelidir. Ayrıca MailChimp ve Google Analytics gibi diğer çözümlerle de entegre olmalıdır.

Teachable, Podia, Ruzuku ve diğerleri gibi birçok harika platform var.

Nihayetinde tavsiye ettiğim çevrimiçi kurs platformu Thinkific .

Çevrimiçi Kursunuzu Planlama.

Öncelikle kurs taslağınızı ve içerik planınızı hazırlamanız gerekir. Kursunuz, izleyicilerinizi tamamladıktan sonra nasıl dönüştürecek?

Taslağınızı planladıktan sonra, oluşturabileceğiniz 10 dakikalık video bölümlerine ayırın.

Kurs oluşturmaya fazla derinlemesine girmeden önce, kursunuzu izleyicilerinize önceden satmak akıllıca olacaktır. İlgiyi ölçün, onları bir satış öncesi açılış sayfasına gönderin ve satın al düğmesini tıklayıp tıklamadıklarına bakın.

Okuyucularınıza kursu satın alıp almayacaklarını sorsanız da, hiçbir şey satış öncesi takip etmekten daha doğru olamaz.

Kursunuzun fiyatı da başlarken önemli bir karardır. Premium kurslar 499 $ ile 1.999 $ arasında herhangi bir yerde satılır. Fiyatınız, hedef kitlenizin ihtiyaçlarına ve içerikle ne kadar derinlemesine gideceğinize bağlı olacaktır.

İyi bir temel, başlangıçta 199 ile 499 dolar arasında hedeflemektir.

Çevrimiçi kursunuzu başlatmak için Thinkific ile başlayın, video ekipmanınızı, ekran paylaşım yazılımınızı, mikrofonunuzu, düzenleme yazılımınızı ve çekim yerinizi alın.

Çekildikten, düzenlendikten ve yüklendikten sonra, kursunuzu tanıtmanın zamanı geldi. Karşılama e-posta dizinizi çevrimiçi kurs teklifinize dahil ettiğinizden ve blogunuzda öne çıkardığınızdan emin olun. Ayrıca kursunuzu sosyal medyada paylaşabilir, kursunuz için bir bağlı kuruluş programı oluşturabilir ve ücretli sosyal reklamcılığı test edebilirsiniz.

Ne zaman başlatılmalı: Blogunuzu başlattıktan 6 ay sonra, altı ay içinde, üst düzey 2.000-3.000 dolarlık danışmanlık satışlarından 199-499 dolarlık çevrimiçi kursa geçmek için yeterli trafiğe ve yeterince kapsamlı bir e-posta listesine sahip olmalısınız.

Pasif gelire bir adım daha yaklaştınız.

Bir sonraki pasif gelir fikrine geçelim.

3. Bağlı pazarlama.

Yine, bu pasif gelir fikri, başarılı bir blog oluşturmak için yukarıdaki adımları izlemeye dayanmaktadır. İçerik stratejinizi planlarken, parçası olabileceğiniz yüksek ücretli satış ortaklığı programlarını düşünün.

Neredeyse her alanda tonlarca bağlı kuruluş programı vardır – anahtar, en çok ödeyen en iyi programları bulmaktır.

Satış ortaklığı bir sayı oyunudur.

Bu alıştırmayı örnek olarak alın.

  • Diyelim ki “erkekler için en iyi sandalet” sıralamasında yer alıyorsunuz ve makalenize 1.000 ziyaretçi geliyor.
  • Bu 1000 ziyaretçiden% 20’si bağlı kuruluş bağlantılarınızdan birini (200) tıklıyor.
  • Kalan 200 kişiden% 2’si bir çift sandalet almaya karar veriyor (4).
  • Sandaletlerin her biri 50 dolara mal oluyor ve bağlı kuruluş programınızın komisyonu% 7. (200 TL *% 7)
  • 14 dolar kazanıyorsun.

Düşündüğün zaman pek bir şey değil.

Bunun yerine bu örneği alın .

  • “Koşucular için en iyi koşu bantları” sıralamasında yer alıyorsunuz ve makalenize 1000 ziyaretçi çekiyorsunuz.
  • Bu 1000 ziyaretçiden% 20’si bağlı kuruluş bağlantılarınızdan birini (200) tıklıyor.
  • Kalan 200 kişiden% 2’si bir çift sandalet almaya karar veriyor (4).
  • Koşu bantlarının her biri 1.499 dolara mal oluyor ve komisyonunuz% 12.
  • Bu sefer 719 dolar kazanıyorsun.

Çok daha değerli, değil mi? Aslında, ilk örnekten 51 kat daha değerlidir.

Bağlı kuruluş pazarlama araştırması burada devreye giriyor. Web sitenizin nişini seçerken, hangi bağlı kuruluş programlarının yüksek komisyon oranlarına sahip olduğunu araştırın, böylece trafiğinizden daha hızlı para kazanabilirsiniz.

Ayrıca farklı içerik türlerine (blog gönderileri, e-postalar, YouTube açıklamaları, video katmanları vb.) Bağlı kuruluş bağlantıları da ekleyebilirsiniz .

Tecrübelerime göre, bağlı kuruluş bağlantıları, bağlı kuruluş web sitesi incelemelerine (belirli bir ürünün içgörülü, yararlı bir analizini yazdığınız yer) yerleştirildiğinde en iyi şekilde çalışır.

Bunları ürünlerle ilgili ayrıntılı eğitimlere eklemelisiniz. Ayrıca, otomatik bir karşılama e-posta serisine de çok iyi uyuyorlar.

Ne zaman başlatılmalı: Blog içeriğinize uygun olan her zaman bağlı kuruluş bağlantıları ekleyebilir ve eklemeniz gerekirken, blogunuz en az 6 aylık olana kadar bağlı kuruluş pazarlamasından çok para kazanmayı beklememelisiniz.

Üst düzey danışmanlık ve çevrimiçi kurslarınızı sattıktan sonra, bağlı kuruluş pazarlaması içerik stratejinizi belirlemelidir.

Artık dijital işletmelerle pasif gelir akışları oluşturmanın yollarını ele aldığımıza göre, şimdi kiralanan mülkler ve yatırım gibi pasif gelire giden geleneksel yollara geçelim.

4. Yatırım.

Kişisel finans konusunda uzmanlaşmak, zenginliği artırmanın anahtarıdır.

Okulda bunların hiçbiri bana öğretilmedi.

Aslında, üniversiteyi öğrenci kredisiyle, nasıl kullanacağımı bilmediğim bir dereceyle ve neredeyse hiç birikimim olmadan bıraktım.

Ve yıllardır güçlü mali hedeflerim yoktu. Sadece bir acil durum fonu oluşturmak için çalışıyordum ve minimum tutarı 401k’ma koyuyordum.

Ancak, bu blogun başarısıyla yatırım ve zenginlik oluşturma üzerine yoğun bir kurs geldi.

Pasif gelir yatırımı yapmak istiyorsanız işte bazı ipuçları.

Endeks Fonları

Yeni yatırımcılar için en iyi “al ve tut” stratejilerinden biridir. Bu fonlar, aktif yönetimi olmayan ve çok daha düşük masraf oranları olan bir tür yatırım fonudur. Ayrıca genellikle yaklaşık 3.000 $ gibi oldukça düşük bir minimum yatırıma sahiptirler.

Endeks fonları, bireysel hisse senetlerine kıyasla riskinizi çeşitlendiren farklı şirketlerdeki holdinglerin bir koleksiyonu olabilir.

Şu anki favorilerimden biri Vanguard Growth Index Fund Admiral Shares (VIGAX) . Bu yıl Amazon, Microsoft, Apple ve Facebook gibi büyük kazananlar olmak üzere% 33 teknoloji hisselerinden oluşuyor.

VIGAX Endeks Fonu

2020’nin başında VIGAX satın aldıysanız , yatırımınız% 12 oranında artmış olacaktır (Ağustos 2020 itibariyle). Ve VIGAX’ı 16 Mart 2020’nin altında satın alsaydınız, pasif yatırımınız% 55 oranında büyürdü.

Hisse senetleri

Stoklar bir şirketin veya sahiplik payları, endeks fonlar daha yüksek risk / ödül, çünkü tek bir şahıs şirketi içine konum alış (ve işletmelerin bir koleksiyon).

Endeks fonlarından ve tahvillerden daha riskli olsalar da, pasif gelir portföyünüzün bir kısmını da oluşturmaları gerekir.

Çoğu finansal danışman, portföyünüzdeki hisse senetlerinin 100 eksi yaşınıza eşit bir yüzdesini tutarak riski yönetmenizi söyler.

Yani 30 yaşındaysanız,% 70 hisse / hisse senedi ve% 30 tahvil ve güvenli varlık tutmalısınız.

Acil durum fonunuz varsa ve daha fazla riskle başa çıkabiliyorsanız, bu yüzdeyi artırıp artıramayacağınıza bakın.

Gayrimenkul Yatırımları.

Pasif gelir yaratmanın bir başka çok popüler biçimi de gayrimenkul yatırımlarıdır.

Bu, gayrimenkulü pasif bir gelir kaynağı olarak kullanarak ve bu gelir yatırımlarını işiniz dışında bir nakit akışı ile finansal özgürlük elde etmenin bir yolu olarak kullanarak yapılır.

Gayrimenkul yatırımında, bir gayrimenkul yatırım ortaklığında (GYO) veya hatta Fundrise gibi P2P borç verme platformlarında yer alsanız da, iyi getiri elde etmenin birçok yolu vardır.

Gayrimenkul yatırımını pasif bir gelir akışı olarak kullanmak için bazı ipuçları:

  • Araştırmanızı yapın ve yaşadığınız yere yakın gelecek vaat eden, güvenli mahallelere yatırım yapın.
  • 100.000 $ – 150.000 $ aralığında kiralanması kolay müstakil evler ve apartman daireleri satın alın.
  • Ev sahibi görevlerinin çoğunu aktif olarak yerine getirmek için bir mülk yönetim şirketi araştırın ve kiralayın.
  • % 100 nakit ile gayrimenkul satın almak yerine% 20 indirim yapın. Bu, daha fazla mülk satın almanızı sağlar ve nakit akışınızı artırmak için kira gelirini kullanabilirsiniz.
  • Fazla kira gelirinizi alın ve kartopu etkisi ile ipotekleri ödemeye başlayın .

Diğer Yatırım Şekilleri

Robo danışmanları ile pasif gelir oluşturmanıza da otomasyonu getirebilirsiniz . Bu AI tabanlı platformlar portföyünüzü dengeler ve sizin için riski yönetir.

Mevduat Sertifikaları (CD’ler) , güvenli, düşük riskli kalan gelir arayanlar için de iyi bir fırsattır. CD’deki faiz oranlarının faiz oranlarındaki dalgalanmalardan bağımsız olarak kilitli olması onu daha da ilginç kılıyor.

Yaygın olarak kullanılmasa da, kredi kulüplerinde büyük yatırım fırsatları vardır. Kısa vadeli işletme kredileri, eşler arası kredi siteleri ve sosyal medya ticaret platformları incelenmeye değer.

Pasif Gelir Fikirleri: Özetle

Pasif gelir elde etmek için, daha sonra nakit akışınızı artırmak için şimdi çok çalışmanız gerekir.

Bu iki aşamalı bir yaklaşımdır:

  • Nakit akışınızı artırmak için dijital bir işletme oluşturun.
  • Aşırı pasif gelirinizi ilk işinizden alın ve daha fazla pasif gelir elde etmek için daha fazla yatırım yapın.

Pek çok insan soruyor: Parasız Pasif Gelir Yaratabilir misiniz?

Evet, parasız bir iş kurabilirsiniz – bu sizden daha fazla çaba gerektirecektir, ancak yine de mümkündür. Amazon FBA‘da ayda 39.99 $ gibi düşük bir fiyata para kazanan insanlara bir göz atın .

Yine en sevdiğim strateji, Bluehost ile ayda sadece 2,95 $ karşılığında bir WordPress blogu başlatmak .

Aldığım pasif gelire giden yol bu:

  • Bir blog başlatın ve üst düzey danışmanlık hizmetleri satın.
  • Başlangıçta, yalnızca blogunuzun Etki Alanı Yetkilisini (DA) konuk gönderileri ve bağlantı oluşturma ile oluşturmaya odaklanın.
  • Sitenize bağlı kuruluş bağlantıları eklemeye başlayın.
  • E-posta listeniz uygun bir seviyeye ulaştığında, hedef kitlenize bir ürün veya çevrimiçi kurs satın.
  • Ayda 50.000 ziyaretçiye ulaştığınızda, sitenizde reklamlara ve sponsorlu içeriğe başlayın.
  • 80:20 danışmanlık / pasif gelirden 50:50, 20:80 ve son olarak% 100 pasif gelire gidin.
  • Bu pasif geliri alın ve hisse senetlerine, endeks fonlarına ve gayrimenkule yatırım yapın.

Ve unutmayın – başlamak için hiçbir zaman mükemmel olmayacak.

Öyleyse şimdi başlayın.

Pasif gelir yaratma yolculuğunuz ancak ilk adımı attığınızda başlar.

İster kira geliri oluşturan deneyimli bir yatırımcı olun, ister YouTube kanalınızı büyüten bir genç olun, çevrimiçi para kazanabilir ve pasif gelir elde edebilirsiniz.

Sonuçta, hızlı bir şekilde zengin olma planı yoktur. Pasif gelir mümkün olsa da, oraya ulaşmak sıkı çalışma, akıllı stratejiler ve kararlılık gerektirir.

Benzer Yazılar