Divi vs Elementor arasında seçim yapmaya mı çalışıyorsunuz?

Bunlar en popüler WordPress sayfa oluşturucu eklentilerinden ikisi olduğu için , her iki şekilde de yanlış şeyi seçeceğinizi düşünmüyorum.

Bununla birlikte, Elementor ve Divi arasında sizi bir yoldan gitmeye itebilecek kesinlikle bazı önemli özellikler ve fiyat farklılıkları vardır.

Bu yazıda keşfetmenize yardımcı olmaya çalışacağım şey bu. Elementor ve Divi arasında büyük ölçüde aynı olan özellikleri inceleyerek başlayacağım. Sonra, tam tersini vurgulayıp neyin farklı olduğuna bakacağım.

İşleri bitirmek için, özellik listesinin ötesindeki diğer iki önemli husus olan performans ve fiyatlandırmayı karşılaştıracağım.

Hazır mısınız? Karşılaştırmaya başlayalım.

Divi vs Elementor : Aynı Olan Nedir?

Bu iki sayfa oluşturucu eklentisinin her ikisi de oyunun en üstündedir, bu yüzden ikisinin de çoğunlukla ortak yönlerini karşılaştırarak başlayalım. Açıkçası, hala daha küçük özellik farklılıkları var, ancak bunlar hangi eklentiyi seçerseniz seçin alacağınız temel özelliklerdir.

Görsel, Sürükle ve Bırak Arayüzleri

En temel seviyeden başlayalım – arayüz.

Hem Divi hem de Elementor, satır içi düzenleme ile size görsel, sürükle ve bırak arayüzleri sunar.

Yani, ziyaretçilerinizin tam olarak ne göreceğini görürken sayfanızı tasarlayabileceksiniz ve sadece tıklayarak ve sayfaya yazarak metni düzenleyebilirsiniz.

Divi ile, alt kısımda tıklandığında bazı seçenekleri genişleten tek bir düğmenin ötesinde, Divi’den sabit arayüz öğeleri olmayan tam genişlikte bir düzenleyici elde edersiniz.

Divi arayüzü

Modülleri eklemek ve yapılandırmak için tasarımınızın üzerine geldiğinizde görünen yüzen düğmeleri kullanacaksınız:

Divi'de modüller ekleyin

Farklı renkler, farklı modül türlerini temsil eder.

Tek tek modülleri yapılandırmak için, ayarlar açılır penceresini kullanacaksınız. Açılır pencereyi yeniden boyutlandırabilir ve hoş bir özellik olan sürükle bırak ile hareket ettirebilirsiniz.

Öte yandan Elementor, sol tarafta her zaman görünen sabit bir kenar çubuğu kullanır. Bu, bir tasarım deneyimi kadar sürükleyici oluşturmaz, ancak kişisel olarak sabit bir kenar çubuğuyla etkileşime girmeyi, her şey için var olan ve yok olan kayan düğmeler kullanmaktan daha uygun buluyorum (Divi’de olduğu gibi) :

Elementor arayüzü

Bir widget veya bölümü yapılandırmak için, kenar çubuğunda ayarlarını açmak üzere üzerine tıklayabilirsiniz:

Elementor ayarları

Hangisi daha iyi? Bence bu gerçekten kişisel tercihlere bağlı.

Şahsen, Elementor’un arayüzünü tercih ediyorum ve sayfaları daha hızlı / daha kolay oluşturmama izin verecek şekilde buluyorum. Ayrıca arabirimin kendisini Divi’ye kıyasla daha hızlı ve daha hatasız buluyorum. Ancak, bu sadece benim fikrim ve Divi’yi kullanmayı tercih eden pek çok insan tanıyorum (popülerliğinin kanıtladığı gibi).

Sübjektif bir şey için kesin bir kazanan ilan etmem imkansız olduğundan, gerçekten sadece ikisini de test etmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıntılı Stil Seçenekleri

Hem Divi hem de Elementor, erişebileceğiniz tasarım ve stil seçenekleri söz konusu olduğunda, daha iyi WordPress sayfa oluşturucu eklentilerinden ikisidir.

Tabii ki, burada ve orada bazı küçük farklılıklar var. Ancak genel olarak, her ikisi de ortalama WordPress sayfa oluşturucu eklentisinden daha fazla stil ve tasarım seçeneği sunar.

Burada nasıl nesnel bir karşılaştırma yapacağımdan emin değilim çünkü “stil ve tasarım” a giren çok sayıda küçük özellik var. Ancak her ikisinin de sunduğu daha dikkate değer özelliklerden bazıları şunlardır:

  • Şekil bölücüler
  • Özel aralık
  • Modüller için özel konumlandırma
  • Paralaks kaydırma gibi animasyon efektleri

Duyarlı Tasarım Ayarları

Hem Divi hem de Elementor ile, oluşturduğunuz tüm tasarımlar varsayılan olarak duyarlıdır. Yani tasarımlarınız bilgisayarlarda, tabletlerde ve akıllı telefonlarda otomatik olarak çalışacaktır.

Her ikisi de işleri bir adım daha ileri götürür ve tasarımlarınız için duyarlı ayarları özelleştirmenize izin verir.

Örneğin, hem Divi hem de Elementor, ziyaretçilerin cihazlarına göre farklı stil ayarları kullanmanıza izin verir. Ayrıca, mobil cihazlarda büyük bir resmi gizlemek gibi, ziyaretçilerin cihazlarına bağlı olarak belirli modülleri gizleyebilirsiniz.

Tema Oluşturucu İşlevselliği

Hem Divi hem de Elementor artık sadece bir defalık sayfa içeriğiyle sınırlı değil – aynı görsel, sürükle ve bırak arayüzünü kullanarak tüm WordPress temanızı tasarlamanıza da izin veriyorlar.

Elementor önce tema oluşturmayı yayınlarken, Divi kısa süre önce bu özelliği Divi 4.0 ile ekledi.

Peki tema oluşturma nedir?

Esasen, tema oluşturma, bir sürükle ve bırak sayfa oluşturucu kullanarak tüm WordPress temanızı tasarlamanıza izin vererek bir WordPress teması ihtiyacını ortadan kaldırır. Örneğin, aşağıdakiler için şablonlar oluşturabileceksiniz:

  • Üstbilgi
  • Alt bilgi
  • Tekli gönderiler ve sayfalar (örneğin, bireysel bir blog yazısı)
  • Arşiv sayfaları (örneğin, tüm blog yazılarınızı listeleyen sayfa)

Bir blog gönderisinin başlığı gibi yerel WordPress bilgilerini dinamik olarak eklemenin ötesinde, özel alanlardan bilgi eklemek için her iki eklentinin tema oluşturucusunu da kullanabilirsiniz.

Divi ile, aşağıdaki gibi bir arka uç arabirimi kullanarak farklı tema şablonu bölümlerinizi düzenleyebilirsiniz:

Divi tema oluşturucu

Başlığınız gibi tema şablonu bölümlerinizi gerçekten oluşturmak için, ön uç görsel oluşturucuyu kullanacaksınız. Site başlığınız ve sloganınız gibi site bilgilerini eklemek için dinamik içerik özelliğini kullanabilirsiniz:


Divi dinamik içeriği

Elementor ile, tema şablonu parçanızı tasarlamak için doğrudan görsel oluşturucuya atlayacaksınız. Ayrıca, herhangi bir widget’a uygulayabileceğiniz dinamik bir içerik özelliğinin yanı sıra, şablon bölümü için bazı özel widget’lara da sahip olacaksınız:

Elementor dinamik içeriği

Tema şablonunuzu yayınladıktan sonra, nereye uygulayacağınızı seçebilirsiniz, örneğin yalnızca belirli bir gönderi kategorisi için kullanarak:

Elementor tema oluşturucu

Genel olarak, her iki tema oluşturucu da oldukça güçlüdür.

Sağ Tıklama Desteği

Hem Divi hem de Elementor, WordPress sayfa oluşturucuları arasında oldukça benzersiz olan sağ tıklama desteğine sahiptir.

Sağ tıklayabilmek küçük bir şey gibi görünebilir, ancak iş akışınızı hızlandırmak için çok kullanışlıdır. Örneğin, hızlı bir şekilde şunları yapabilirsiniz:

  • Stilleri widget’lar arasında kopyalama
  • Yinelenen widget’lar
  • Widget’ları silin
  • Şablonları kaydedin
  • Vb.

Divi’de sağ tıklama menüsü:

Divi sağ tıklama

Ve işte Elementor’da sağ tıklama menüsü:

Elementor sağ-clcik

Divi vs Elementor : Farklı Olan Nedir?

Artık Elementor ve Divi arasındaki bazı benzerlikleri bildiğinize göre, bazı önemli farklılıklara bakalım.

Elementor’da Popup Oluşturucu Var

En büyük özellik farklılıklarından biri, Elementor’un kendi açılır pencere oluşturucu aracını içermesi, Divi’nin ise içermemesidir.

Elementor Popup Builder ile, pop-up’lar tasarlamak ve bunları sitenizin herhangi bir yerinde görüntülemek için aynı Elementor arayüzünü kullanabilirsiniz.

Ancak, yine de tüm Elementor widget dizisini kullanabilirsiniz, bu da şunları oluşturabileceğiniz anlamına gelir:

  • E-posta etkinleştirme pop-up’ları
  • Giriş / kayıt açılır pencereleri
  • Tanıtım / CTA açılır pencereleri
  • Vb.
Elementor Popup'ları

Divi, Elementor ile aldığınız gibi yerleşik bir pop-up oluşturucu içermez, ancak Divi’yi pop-up’ları tasarlamak için kullanmanıza izin verecek Divi Overlays gibi üçüncü taraf eklentiler vardır .

Ayrıca Divi satın alma işleminizle birlikte Bloom e-posta katılım eklentisine ( incelememiz ) erişim elde edersiniz . E-posta tercihli pop-up’lar oluşturmanıza izin verir, ancak Elementor Popup Builder kadar esnek değildir çünkü sürükle ve bırak oluşturucu yoktur.

Divi’de Yerleşik A / B Testi Var

Bu, herkesin kullanmayacağı bir özelliktir, ancak pazarlama odaklıysanız, Divi’nin tasarımlarınızı optimize etmek için yerleşik A / B testi ile geldiği gerçeğini sevebilirsiniz.

Herhangi bir modüle sağ tıklayarak, bir A / B / n testini hızlı bir şekilde döndürebilir ve herhangi bir modülün farklı varyantlarının nasıl performans gösterdiğini görebilirsiniz. Örneğin, farklı deneyebilirsiniz:

  • Başlıklar
  • Düğmeler
  • Görüntüler
  • Vb.
Divi A / B testi

Açılış sayfaları falan oluşturmayı planlıyorsanız, muhtemelen bu özelliği oldukça yararlı bulacaksınız.

Bununla birlikte, Google Optimize gibi üçüncü taraf çözümlerini kullanarak Elementor’u A / B test edebilirsiniz. Elementor için Split Test adlı üçüncü taraf bir eklenti de var . Divi kadar kullanışlı değil.

Divi Hem Tema hem de Eklenti Sürümüyle Geliyor

Elementor yalnızca bir eklentidir. Elementor ekibi, Elementor Theme Builder ile kullanılmak üzere oluşturulmuş Hello adında kendi barebone temasını sunarken, Elementor’un kendisi bağımsız bir eklentidir.

Öte yandan, Divi hem tema hem de eklenti sürümüyle geliyor.

Bunun büyük bir avantaj mı yoksa aleyhte mi olduğunu ya da sizin için bir fark yaratıp yaratmadığını bilmiyorum… ama kesinlikle bir fark.

Divi temasıyla, temanızın ve sayfa oluşturucunuzun mükemmel bir şekilde senkronize olduğunu garanti edebilirsiniz, bu da biraz çekicidir.

Aynı zamanda, Elementor için bazı harika üçüncü taraf temaları var , bu yüzden bunu Elementor ile elde edemezsiniz.

Divi’de Düzen Paketleri ve Daha Fazla Şablon Var, Elementor’da Yalnızca Şablon Var (Çoğunlukla)

Hem Divi hem de Elementor, içe aktarabileceğiniz bir ton harika görünümlü şablon içerir, böylece bölüm aynıdır.

Bununla birlikte, şablonlara biraz farklı şekillerde girerler.

Divi ile, belirli nişler için oluşturulmuş temalı şablon kitlerine benzeyen düzen paketleri adı verilen bir şey elde edersiniz . Örneğin, bir spor salonu için bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız, bir Divi düzen paketi aşağıdakiler için birden fazla şablon içerir:

  • Anasayfa
  • Sınıflar sayfası
  • Hakkında sayfası
  • İletişim sayfası
  • Vb.

158 düzen paketinde Divi, şaşırtıcı 1.167 farklı sayfa şablonuna sahiptir ve bu kesinlikle ikisi arasındaki daha büyük koleksiyondur.

İki şablon

Elementor’un şablonları, çoğunlukla tek seferlik şablonlardır. Örneğin, bir açılış sayfası şablonu veya bir hizmetler sayfası şablonu bulabilirsiniz, ancak bunların teması birlikte olması gerekmez.

Elementor şablonları

Elementor’un, site kitleri adı verilen kendi düzen paketlerinin eşdeğerini yavaş yavaş piyasaya sürmeye başladığını unutmayın. Bununla birlikte, Elementor şu anda yalnızca yedi site kitine sahipken, Divi’nin 150’den fazla yerleşim paketi var, bu yüzden bunu hala bir fark olarak görüyorum. Elementor ekibi her ay yeni bir site kiti eklemeyi hedefliyor, bu nedenle bu koleksiyon zamanla büyümeli… ama yine de bu hızla Divi’ye asla yaklaşmayacak.

Elementor’un Daha Büyük Bir Üçüncü Taraf Pazarı Var

Hem Divi hem de Elementor ile ilgili harika şeylerden biri, çekirdek eklentilerdeki özellikleri daha da geliştirmek için üçüncü taraf uzantıları bulabilmenizdir.

Her iki sayfa oluşturucu da mükemmel üçüncü taraf pazar yerlerine sahip olsa da, bu açıdan Elementor’a avantaj sağlamam gerekir.

Elementor’un ücretsiz bir sürüme sahip olması ve sonuç olarak daha büyük bir pazar payı, daha fazla üçüncü taraf geliştiriciyi Elementor uzantıları oluşturmaya itti.

Örneğin, WordPress.org’da “Divi” araması 22 sayfa sonuç verirken “Elementor” araması 48 sayfalık sonuç almanızı sağlar.

Yine, her ikisi de oldukça iyi ve ortalama sayfa oluşturucunuzdan daha iyi – Bence Elementor burada önde.

Divi vs Elementor Performance

Divi ile Elementor arasındaki göreceli performansı ölçmek için, eşdeğer modülleri kullanan iki temel örnek sayfa oluşturdum ve işlerin nasıl gittiğini görmek için bunları performans testi araçlarından geçirdim.

Her iki site de Airi’yi temel tema olarak kullanıyor ve işte kullandığım modüller:

  • Buton
  • Daire sayacı
  • Bonservis
  • Fiyatlandırma tablosu

Tasarımlar süper barebonlardır, ancak size her eklentinin göreceli performansı hakkında iyi bir fikir vermelidir.

Sadece açıklığa kavuşturmak için, bunu eşit bir karşılaştırma yapmak için Divi’nin (Divi Builder) Airi temalı eklenti sürümünü kullanıyorum. Yani Divi temasını kullanmıyorum.

Divi’nin performansı şöyle:

İki performans

Ve işte Elementor’un performansı:

Elementor performansı

Sayfa yükleme süreleri hakkında fazla endişelenmem çünkü bu sadece bir defalık bir test. Ancak, sayfa boyutu ve HTTP istekleri Divi ile Elementor arasında şu şekilde birikir:

Sayfa boyutuHTTP İstekleri
İki555 KB28
Elementor477 KB42

Yani Elementor daha küçük bir dosya boyutuna sahipken Divi daha az HTTP isteğine sahipti.

Bununla birlikte, Elementor’a yine de küçük bir avantaj vereceğim çünkü Divi, kutudan neden daha az HTTP isteği aldığını açıklamaya yardımcı olan yerleşik komut dosyası optimizasyonuna sahiptir. Ancak, Elementor ile benzer bir şey yapabilirsiniz – sadece Autoptimize gibi ücretsiz bir üçüncü taraf eklentisine ihtiyacınız var .

Yani, Autoptimize (veya WP Rocket gibi başka bir eklenti ) kullanıyorsanız, sitenizdeki HTTP isteklerinin sayısını benzer şekilde azaltmak için Elementor’un komut dosyalarını birleştirebileceksiniz.

Autoptimize veya WP Rocket ile dosya birleştirme gibi en iyi WordPress uygulamalarını uyguladığınız sürece, testimde daha küçük bir sayfa boyutu olduğu için Elementor’un biraz ileride olduğunu düşünüyorum. Divi, yine de bir sayfa oluşturucu eklentisi için sağlam bir performans sunuyor.

Divi vs Elementor Fiyatlandırması

Elementor vs Divi kullanmanın daha ucuz olup olmadığına gelince, bu, onu kaç sitede kullanmanız gerektiğine bağlıdır.

İlk olarak, odadaki fil: Elementor cömert bir ücretsiz sürüm sunar, oysa Divi yalnızca premium bir sürümle gelir.

Elementor’un sadece ücretsiz sürümü ile çok şey yapabilirsiniz. Öyleyse, ücretsiz sürüm sizin için çalışıyorsa, bu durumda Divi yerine Elementor’u seçmenin akıllıca olmadığını düşünüyorum.

Premium özelliklere erişmeniz gerekiyorsa, durum o kadar net değildir.

Elementor, yalnızca tek bir sitede kullanmanız gerekiyorsa daha ucuz olurken, birden fazla web sitesinde kullanmanız gerekiyorsa Divi daha ucuz olacaktır.

Elementor, üç seçenekli site tabanlı bir lisanslama yaklaşımı kullanır:

  • Kişisel – bir site için 49 ABD doları
  • Artı – üç site için 99 ABD doları
  • Uzman – 1.000 site için 199 ABD doları (esasen sınırsızdır, ancak kötüye kullanımı önlemek için 1.000 ile sınırlandırılmıştır)

Tüm bu planlar bir yıllık lisans içindir. Elementor Pro’nun mevcut sürümünü ilk yıldan sonra kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak destek ve güncellemeler almaya devam etmek için yenilemeniz gerekecektir.

Divi’nin yalnızca iki fiyatlandırma planı vardır ve her ikisi de Divi’yi sınırsız web sitelerinde kullanmanıza izin verir:

  • Yıllık Erişim – bir yıllık destek ve güncellemelerle 89 ABD doları.
  • Ömür Boyu Erişim – ömür boyu destek ve güncellemelerle 249 ABD doları.

Her iki planın da Divi’yi sınırsız web sitelerinde kullanmanıza izin vermesinin ötesinde, burada başka bir büyük fayda daha var.

Bu fiyat, Elegant Themes’deki tüm ürünlere erişmenizi sağlar. Bu, Bloom e-posta tercih eklentisi ( incelememiz ), Monarch sosyal medya paylaşım eklentisi ve daha fazlasını içerir.

Her şey hesaba katıldığında, Divi Builder’ın birden fazla web sitesinde kullanımı kesinlikle daha ucuzdur, bu da ihtiyacınız olan her şeyi yapabiliyorsa sizi Divi’nin yönüne itebilir.

Öte yandan, tek bir web sitesi için yalnızca bir sayfa oluşturucuya ihtiyacınız olduğunu biliyorsanız, Elementor Pro sadece 49 $ ‘dan daha ucuz olacaktır.

Elementor veya Divi Kullanmalı mısınız?

Divi ve Elementor, en iyi sayfa oluşturucu eklentilerinden ikisidir, bu yüzden ikisinde de yanlış gideceğinizi düşünmüyorum.

Bunun yerine, aşağıya indiğini düşünüyorum:

  • İhtiyaç duyduğunuz özellikler. Örneğin, açılır pencere oluşturucuyu kullanacağınızı düşünüyor musunuz? Elementor ile gidin. Yerleşik A / B testi istiyor musunuz? Divi ile gidin.
  • Senin bütçen. Elementor Pro, yalnızca tek bir site için ihtiyacınız varsa daha ucuz olurken, birden fazla web sitesi için bir sayfa oluşturucuya ihtiyacınız varsa Divi daha ucuz olacaktır.
  • Kişisel tercihleriniz. Örneğin, her ikisi de biraz farklı yaklaşımlar kullandığı için bir editörü diğerine tercih edebilirsiniz.

Kişisel olarak neyi seçer ve öneririm? Tüm günümü WordPress ile yazıp çalışarak geçiriyorum, bu yüzden burada biraz fikir sahibi olduğumu düşünmek istiyorum.

Şahsen, Elementor’u seviyorum (ve kullanıyorum) . Tek başına ücretsiz sürümün birçok sitem için çalıştığını görüyorum ve Elementor arayüzünü Divi’ye tercih ediyorum. Divi arayüzü, Elementor’a kıyasla biraz yavaş geliyor ve ben şahsen, daha hızlı arka uç arayüzü ve sabit kenar çubuğu yaklaşımı nedeniyle Elementor’da tasarımlar oluşturmayı daha keyifli buluyorum.

Ancak bu benimle aynı fikirde olacağınız anlamına gelmez, bu yüzden sizi şunları yapmanızı tavsiye ederim:

  • Yukarıdaki özellik farklılıklarının sizin için anlamlı bir fark yaratıp yaratmadığını düşünün.
  • Fiyatlandırmanın bütçenize nasıl uyduğunu düşünün.
  • Her eklentiyle oynayın. Elementor’un ücretsiz sürümünü WordPress.org’da deneyebilirsiniz ve Divi, editörle oynayabileceğiniz herkese açık bir demo sitesine sahiptir .

Her iki eklentiye de daha ayrıntılı bir bakış istiyorsanız, tam Elementor Pro incelememize ve ayrıntılı Divi incelememize de göz atabilirsiniz .

Ayrıca, bu incelemede ayrıntılı olarak açıklanan tüm benzerlik ve farklılıkların bir karşılaştırma tablosu:

BenzerliklerElementor kazanırDivi kazanır
Görsel, sürükle ve bırak arayüzüPop-up oluşturucu vardırYerleşik A / B testi vardır
Ayrıntılı stil seçenekleriDaha büyük bir üçüncü taraf pazarı varHem bir tema hem de bir eklenti sürümü ile birlikte gelir
Duyarlı tasarım ayarlarıDaha küçük bir sayfa boyutuna sahip (tek seferlik testimde)Düzen paketleri ve daha fazla şablona sahiptir
Tema oluşturucu işleviCömert bir ücretsiz sürüm sunarKutudan çıktığında daha az HTTP isteği var
Sağ tıklama desteğiTek bir web sitesi için daha ucuzÜyelik, tüm Elegant Themes ürünlerine erişmenizi sağlar
Birden çok web sitesinde kullanım daha ucuz

Seçiminizi yaptıktan sonra , ihtiyaçlarınıza göre Elementor Pro veya Divi Builder’ı satın alabilirsiniz .

Benzer Yazılar